Van je eigen vakantie-ervaring een nieuw vakantieconcept maken? Ja hoor, dat kan! Toen Marjan vorige zomer met hoge temperaturen op haar mountainbike door het Spaanse binnenland fietste, begon die gedachte op te borrelen. Het zou toch mooi zijn als veel meer Nederlanders konden genieten van de Vía Verde Val de Zafán?

Ruim 2500 kilometer spoorlijn

Een oude spoorlijn in Spanje die is omgebouwd tot fiets- en wandelpad. Onderweg geniet je van het wisselende landschap, vriendelijke Spanjaarden, mooi verbouwde stationnetjes en heerlijke gerechten. In Spanje ligt nóg ruim 2.500 km aan Vías Verdes en Nederlanders houden van fietsen… Een idee was geboren.

Samenwerking

In samenwerking met Marion Hoogtweg uit Spanje hebben we een concept uitgewerkt voor de tourist boards in Spanje. Andalusië en Terres de L’Ebre waren meteen enthousiast en al begin maart konden we op de Fiets- en Wandelbeurs de Nederlandstalige website www.viasverdesfietsenwandel.com, een bijpassend social mediaplan en een flyer lanceren. Op de beurs gaven Marjan en Marion een presentatie over hun eigen fietservaringen op de Vías Verdes. Een mooie start om de doelgroep die hier volop aanwezig is enthousiast te maken voor fietsen in Spanje.

Gastcollege

Het is ook een passend voorbeeld van hoe je van een idee een concept en een businessmodel maakt. Hoe dat precies werkt mochten we afgelopen mei in een gastcollege op de Breda University of Applied Sciences uitleggen aan internationale studenten voor de module ‘Changing Destinations’. Leuk detail: de school waar we zelf ooit begonnen zijn 🙂

 

#viasverdes #businessmodel #viasverdesfietsenwandel

Recente berichten

TPT een route met een verhaal

TPT een route met een verhaal

Verhalen vertellen aan de hand van routes, hoe leuk is dat?
In Spanje kan je prima fietsen op de Vías Verdes maar hoe zit dat in de UK? Niet echt een voor de hand liggend fietsland. Wij houden van avontuur en namen de proef op de som met de Trans Pennine Trail, een coast to coast route van 350 kilometer dwars door Noord-Engeland. Een route met een mooi verhaal.

Lees meer
Een bewandelbaar landschap

Een bewandelbaar landschap

Op een van de mooiste winterdagen van het afgelopen jaar organiseerde Wandelnet een inspiratiesessie in Kamerik. Het thema van de dag was ‘werken aan een bewandelbaar landschap’. Omdat we als Destinationmakers actief zijn met opdrachten over fiets- en wandelroutes was het nuttig om deel te nemen aan deze inspiratiesessie. We zagen dat er veel werk verricht wordt voordat een wandelaar het pad op kan. Een paar hoogtepunten van deze dag.

Lees meer