Practice what you preach….

Verhalen vertellen aan de hand van routes, hoe leuk is dat?
In Spanje kan je prima fietsen op de Vías Verdes maar hoe zit dat in de UK? Niet echt een voor de hand liggend fietsland. Wij houden van avontuur en namen de proef op de som met de Trans Pennine Trail, een coast to coast route van 350 kilometer dwars door Noord-Engeland.

Vijf jaar geleden namen we ons gezin met twee pubers voor het eerst mee op sleeptouw op de Via Verde Val de Zafán. Een fietsroute van 175 kilometer door het Spaanse binnenland. Hoogzomer, 30 graden plus, startten wij in het droge Aragón. Een route om in vijf dagen te fietsen naar de kust in de Ebro Delta. Na twee dagen geploeter (van mij, de bedenker van dit tripje) vroeg ik de pubers of ze nog verder wilden. Want het was toch best wel zwaar, ondanks de mooie landschappen, leuke hotels en dorpjes op de route. Tuurlijk gaan we verder was hun reactie, dit is écht een avontuur. Gelukkig voor mij volgde het ‘makkelijke’ deel van de route en al fietsend borrelden de eerste ideeën op om professioneel hier iets mee te gaan doen. Want waarom kenden mensen in Nederland dit nog niet, al fietsend het binnenland van Spanje ontdekken?

Diede Mekkering vertelt over het onderwerp boerenlandpaden
Over een hekje op het boerenlandpad

Nu, na vijf jaar Destinationmakers en meerdere Vías Verdes verder, was het tijd voor een heel ander fietsavontuur. Getriggerd door een kaart van Yorkshire op de Fiets en Wandelbeurs stapten we half juli met de mountainbikes aan boord van P&O in Hoek van Holland voor de overtocht naar Hull. Het advies was om te starten in Southport aan de Ierse Zee, want door de westenwind heb je altijd de wind in de rug, erg fijn!

 

🇬🇧 Het werd één groot avontuur, fietsen aan de linkerkant, fietspaden die opeens ophouden en Britten die nog niet heel erg gewend zijn aan fietsers op de weg. Maar de steden, platteland en het landschap in de UK zijn werkelijk prachtig, groen, kleurrijk en afwisselend met de Peak District als topper. Letterlijk en figuurlijk. En de Britten zijn super aardig en gaan graag met je in gesprek, een echte eyeopener. Gastvrij met een gezonde dosis humor.

Routes zijn inmiddels een vast onderdeel van onze vakanties geworden en van de de concepten die ik met Destinationmakers ontwikkel voor mijn opdrachtgevers. Ze geven richting, bieden houvast en een kapstok om de verhalen uit de omgeving aan op te hangen.

Interesse naar de mogelijkheden?
Ik nodig je uit voor een wandeling om de mogelijkheden te verkennen.

Kamerik, winters landschap