De fietstrektocht wint aan populariteit. Uit het Fietsvakantieonderzoek 2019 blijkt dat de afgelopen twee jaar 103.000 mensen een fietstrektocht in eigen land maakten en dat ze dat gemiddeld 2,2 keer doen. Wat neerkomt op zo’n 227.000 tochten per twee jaar. Is dat een opvallend gegeven? Op zich niet, het is algemeen bekend dat Nederlanders graag fietsen en dat we dat ook op vakantie in eigen land doen.

 

Fietstrektochten

Maar er is iets bijzonders aan de hand met de liefhebber van fietstrektochten. Als we het over gewone binnenlandse vakanties hebben, blijkt dat per vakantie gemiddeld 199 euro per persoon wordt besteed. Per dag is dat zo’n 27 euro. Bij de vakantieganger die vanuit zijn standplaats fietstochten maakt is dat al 269 euro per vakantie per persoon en 32 euro per dag. Wat blijkt? Degenen die een fietstrektocht maken geven per vakantie 438 euro uit en maar liefst 47 euro per dag!

 
Interessante doelgroep

Al met al dus een interessante doelgroep. En marktonderzoek waar je wat aan hebt! Ook wij maken graag gebruik van gegevens uit marktonderzoek. Bestaande onderzoeken, maar we voeren ook zelf marktonderzoek uit. Want als wij aan een marketing- en communicatieplan beginnen, willen we eerst precies weten wat de doelgroep beweegt en hoe de markt in elkaar zit. Dan weet je zeker dat je budget goed besteed wordt.

 

#marktonderzoek #fietstrektochten #fietsvakantieonderzoek

Recente berichten

TPT een route met een verhaal

TPT een route met een verhaal

Verhalen vertellen aan de hand van routes, hoe leuk is dat?
In Spanje kan je prima fietsen op de Vías Verdes maar hoe zit dat in de UK? Niet echt een voor de hand liggend fietsland. Wij houden van avontuur en namen de proef op de som met de Trans Pennine Trail, een coast to coast route van 350 kilometer dwars door Noord-Engeland. Een route met een mooi verhaal.

Lees meer
Een bewandelbaar landschap

Een bewandelbaar landschap

Op een van de mooiste winterdagen van het afgelopen jaar organiseerde Wandelnet een inspiratiesessie in Kamerik. Het thema van de dag was ‘werken aan een bewandelbaar landschap’. Omdat we als Destinationmakers actief zijn met opdrachten over fiets- en wandelroutes was het nuttig om deel te nemen aan deze inspiratiesessie. We zagen dat er veel werk verricht wordt voordat een wandelaar het pad op kan. Een paar hoogtepunten van deze dag.

Lees meer