De fietstrektocht wint aan populariteit. Uit het Fietsvakantieonderzoek 2019 blijkt dat de afgelopen twee jaar 103.000 mensen een fietstrektocht in eigen land maakten en dat ze dat gemiddeld 2,2 keer doen. Wat neerkomt op zo’n 227.000 tochten per twee jaar. Is dat een opvallend gegeven? Op zich niet, het is algemeen bekend dat Nederlanders graag fietsen en dat we dat ook op vakantie in eigen land doen.

 

Fietstrektochten

Maar er is iets bijzonders aan de hand met de liefhebber van fietstrektochten. Als we het over gewone binnenlandse vakanties hebben, blijkt dat per vakantie gemiddeld 199 euro per persoon wordt besteed. Per dag is dat zo’n 27 euro. Bij de vakantieganger die vanuit zijn standplaats fietstochten maakt is dat al 269 euro per vakantie per persoon en 32 euro per dag. Wat blijkt? Degenen die een fietstrektocht maken geven per vakantie 438 euro uit en maar liefst 47 euro per dag!

 
Interessante doelgroep

Al met al dus een interessante doelgroep. En marktonderzoek waar je wat aan hebt! Ook wij maken graag gebruik van gegevens uit marktonderzoek. Bestaande onderzoeken, maar we voeren ook zelf marktonderzoek uit. Want als wij aan een marketing- en communicatieplan beginnen, willen we eerst precies weten wat de doelgroep beweegt en hoe de markt in elkaar zit. Dan weet je zeker dat je budget goed besteed wordt.

 

#marktonderzoek #fietstrektochten #fietsvakantieonderzoek