Een groep eerstejaarsstudenten Creative Business van Hogeschool Inholland lanceerde in juni twee filmpjes over het concept buitenoverleg van de organisatie Business Walk and Talk en koppelde het aan de wandelmogelijkheden op het Noord-Hollandpad.

Wandelen en werken, een gezonde combinatie

Van alle Europeanen zitten Nederlandse werknemers het meest – een ongezond record. Buitenoverleg is een manier om mensen weer in beweging te krijgen. Door de beweging in de frisse buitenlucht ontwikkelen de hersenen meer activiteit en neemt het creatieve denken toe, aldus hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Organisaties en bedrijven zien het nut van buitenoverleg in maar weten vaak niet hoe ze dit in de praktijk kunnen verwezenlijken. Marlies van Hal en Ellen van Bodegom geven met hun bedrijf Business Walk and Talk masterclasses, trainingen en adviezen aan bedrijven om een buitenvergadering een gezond onderdeel van de bedrijfscultuur te maken.

Het Noord-Hollandpad is een gemarkeerde wandelroute van 284 kilometer in 16 etappes, een langeafstandswandeling van de Cocksdorp in Texel naar Huizen in het Gooi. Een aantal etappes leent zich uitstekend voor buitenoverleg, zoals etappes 12 en 13 bij Halfweg en Spaarnwoude. Slechts 15 minuten rijden of treinen vanaf Amsterdam en Haarlem.

Zakelijke inzet Noord-Hollandpad

De studenten hebben de etappes en het buitenoverleg op verschillende manieren in beeld gebracht. Ze tonen de voordelen van buitenoverleg – alsook de mogelijkheden om het Noord-Hollandpad te verkennen. Naast het promoten van recreatieve wandelingen laten de filmpjes zien dat je deze mooie route zeker ook zakelijk kunt inzetten.

Vanuit Destinationmakers hebben we deze opdracht samen met Business Walk and Talk uitgezet om twee mooie initiatieven met elkaar te verbinden en een nieuwe benadering van het Noord-Hollandpad te onderzoeken.

Bekijk hier de twee filmpjes die de studenten hebben gemaakt.

Productie gemaakt door: Isa Ummels, Maura Hollebeek, Dani Moraal, Rinze Auke Nauta & Juup Leis

Productie gemaakt door: Mario Salama, Sem Kunnen, Jennifer Sickman en Senna Vet

Voor meer informatie kijk op: www.noordhollandpad.nl en www.businesswalkandtalk.com