Wandelaars in hokjes stoppen. Het lijkt tegenstrijdig, toch is het precies wat Wandelnet heeft gedaan. De stichting, die het wandelen in Nederland promoot, heeft zes type wandelaars gedefinieerd. Zo zijn er avontuurlijke wandelaars, gezellige wandelaars, georganiseerde, rustige, culturele en niet te vergeten prestatiewandelaars.

 

Ommetje of medaille?

Het verschil zit hem bijvoorbeeld in of je graag alleen wandelt, liever in de natuur of de stad, gewoon een ommetje met je familie wil maken of alleen de wandelschoenen uit het vet haalt als er een medaille te verdienen valt. Wandelnet wil hiermee beter inzicht krijgen in de verschillende typen wandelaars en hun behoeften op wandelgebied. Voor onze eigen activiteiten op het Noord-Hollandpad is het een indeling waar we zeker gebruik van zullen maken.

 

Diversiteit

Een van de doelstellingen van Recreatie Noord-Holland is het Noord-Hollandpad toegankelijk maken voor een brede doelgroep. Het pad is geschikt voor de langeafstandswandelaar, maar ook leuk als je met vriendinnen een dagje wat anders wil proberen. Bovenal geeft het pad je een mooi beeld van de diversiteit van de provincie Noord-Holland.

Nieuwe wandelgids

Destinationmakers.nl is voor het derde jaar actief met de promotie van het pad. Dat doen we via de eigen Noord-Hollandpad website, Facebook, Instagram, intensieve samenwerking met bloggers en door aanwezig te zijn op beurzen en evenementen als de Plus Wandelvierdaagse in Alkmaar. Nieuw dit jaar was de online nieuwsbrief voor de fans van het Noord-Hollandpad. In september gaan we opnieuw een seizoenwandeling organiseren en in november verschijnt de nieuwe wandelgids waarvoor we na de zomer met de promotieactiviteiten zullen starten.

#noordhollandpad #ontdeknederlandophetnhpad #noordholland